line-new

2 June, 2019

Cyklar mot barncancer

28 juni beger sig marknadschef Kevin Hægeland och Country Manager Kristian Mikalsen ut på en 1 600 km lång cykeltur för att samla in pengar Barnekreftforeningen (norska barncancerfonden).

– Man kommer säkert att drabbas av ömmande muskler och dagar då man inte känner för att grensla sadeln, men det är en del av paketet och en utmaning jag gillar. Vi kommer ju dessutom även att få uppleva en unik gemenskap och en fantastisk upplevelse när vi cyklar genom sex olika länder, säger Kevin Hægeland.

Team Rynkeby – God Morgon är ett nordiskt välgörenhetscykellag som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar. Antalet deltagare har vuxit för varje år sedan starten 2011 – och genom detta även det insamlade beloppet.

Idag består Team Rynkeby – God Morgon av 2 100 motionscyklister och 500 hjälpare fördelat på 54 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island och Tyskland.

I fjol skänkte man över 9 miljoner kronor till forskning kring barncancer i Norge. Fibo deltar som sponsor för de två lokala lagen från Agder och Oslo som Hægeland och Mikalsen är med i.

– Jag hade redan sett Team Rynkeby – God Morgon på vägarna, så jag visste vad det rörde sig om. När Kevin förra hösten nämnde att han skulle delta, tänkte jag att det verkade vara en väldigt cool sak att göra. Och om min insats här kan göra livet lite enklare för ett barn, då är det värt det, säger Kristian Mikalsen.

Mikalsens och Hægelands lag kommer att cykla olika rutter ner till Paris som alla ska nå fram till den 6 juli. De är spända på hur kroppen kommer att reagera på de långa dagarna på cykelsadeln, men vet hur de ska hämta ny kraft i uppförsbackarna.

– För mig är detta mycket personligt eftersom jag själv har en son som 2014 diagnostiserades med en sällsynt hjärntumör. Samtidigt ger det ju bra motivation till att hålla sig i god form och göra något bra både för sig själv och för andra, framhåller Hægeland.