line-new

2 June, 2019

Nytt Svalbard-hotell väljer Fibo väggsystem för sina badrum

Snabb byggtid, säkra och funktionella lösningar och enkel renhållning motiverar entreprenören sitt val av Fibo väggskivor för de 35 badrummen på The Vault.

The Vault heter det nyaste hotellet i Longyearbyen på Svalbard, ett resmål som har upplevt en stor ökning i antalet besökare.

Som namnet avslöjar har hotellet hämtat inspiration från Svalbard Global Seed Vault – den internationella fröreserv där fröer från hela världen lagras i tryggt förvar skyddade av permafrosten.

Hotellets badrum vittnar om detta. De pryds av Fibos bästsäljande Cracked Cement väggskivor som ger direkta associationer till valvet. Runt om på hotellet kan man se bilder från fröbanken, läsa om de olika frösorterna som finns där och var i världen de kommer ifrån.

– Den lokala entreprenören hade goda erfarenheter av Fibo sedan tidigare. Förutom faktorer som byggtid, kvalitet, renhållning och underhåll, är även logistiken viktig vid projekt på Svalbard. Allt måste fraktas hit från fastlandet och det är dyrt att göra missar i leveranserna, säger marknadschef Kevin Hægeland på Fibo.