Godkänt för svenska våtrum. Designa själv

Våra miljövänliga väggsystem

Det hållbara valet

fibo-illustration3

Fibo och miljö- så tänker vi

Läs mer

Hållbarhet

Att utvecklas med miljömedvetenhet är för oss en självklarhet. Därför producerar vi vår panel av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag och vi väljer noga ut våra leverantörer som lever upp till våra egna krav på återvinning i alla led. Vårt engagemang för hållbarhet finns i allt vi gör.

Vi arbetar mot koldioxidutsläpp

Läs mer

Produktionen

Vi fokuserar på att producera produkter med hållbarhet och miljö i fokus.

Vi har byggt lågutsläppsfabrik i Lyngdal.

Läs mer

Nytt steg i rätt riktning

2016 tog vi ett nytt steg i vår historia och investerade 140 miljoner norska kronor i en ny produktionslinje som kommer att minska vår miljöpåverkan med 50 procent.

 

Miljövänliga väggsystem

Att utvecklas med miljömedvetenhet är för oss en självklarhet. Därför producerar vi våra miljövänliga väggsystem av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag och vi väljer noga ut våra leverantörer som lever upp till våra egna krav på återvinning i alla led. Vårt engagemang för hållbarhet finns i allt vi gör.

Koldioxidutsläpp

På Fibo fokuserar vi på att producera produkter med hållbarhet och miljö i fokus. Vi har ett åtagande att minska vår miljöpåverkan genom hela värdekedjan och arbetar därför kontinuerligt med att minska våra utsläpp och vår energiförbrukning. Under 2017 avslutar vi en större ombyggnad och byte av produktionsutrustning som ska ge 50 procents energibesparing. Samtidigt förbättrar vi logistiken i anläggningen vilket gör att allt material inte behöver transporteras lika mycket. På Fibo arbetar vi ständigt med både helheten och enskilda detaljer för att förbättra våra processer och minska vår miljöpåverkan.

fibo-illustration8
fibo-illustration2

Nytt steg i rätt riktning

2016 tog vi ett nytt steg i vår historia och investerade 140 miljoner norska kronor i en ny produktionslinje som kommer att minska vår miljöpåverkan med 50 procent. Våra framgångsfaktorer är fokus på innovation, produktion i toppmoderna lokaler med den senaste tekniska utrustningen, LEAN som verksamhetsstyrningsmodell samt våra ytterst kompetenta anställda i produktion, försäljning och service.

Dessa faktorer gör att våra produkter idag är lika populära som kakel i Norge. Vi på Fibo arbetar ständigt för att uppnå en mer effektiv användning av jordens resurser och vi använder vår kunskapsbas och vår innovationsstyrka för att hitta nya resurssnåla och hållbara lösningar.

Miljövarudeklaration

2014 fick Fibo en EPD, Environmental Product Declaration. En EPD är en oberoende verifierad miljövarudeklaration som ger konsumenter jämförbar information om olika produkters miljöpåverkan i ett livscykelperspektiv. EPD:n baseras på de principer och regler som finns i den internationella standarden ISO 14025, vilket ger bred internationell acceptans. Fibos EPD kan även användas av byggnadsentreprenörer när nya byggnader ska certifieras enligt BREEAM.

Breeampoäng

BREEAM.SE är ett certifieringsprogram för ny- eller ombyggnationer. Certifieringen bygger på ett poängsystem där tio områden poängsätts efter hur det presterar inom olika områden, bland annat låg påverkan i design och minskade utsläpp, hållbarhet och motståndskraft, anpassning till klimatförändringar, ekologiska värde samt skydd av biologisk mångfald.

alvsbyhus-logo

Älvsbyhus

Jennifer

Jättefina produkter som är ett bra komplement till kakel. Fibo är det enda vi erbjuder som tillval gällande väggskivor och det är väldigt bra kvalitet.

harjedalskok-logo

HärjedalsKök

Eric

Vi valde Fibo på grund av den förträffliga kvaliteten. Just för att få skarvarna att hålla tätt. Göra det lätt för våra montörer att arbeta med dem, men också ett gott resultat för våra kunder. Det är ett otroligt smidigt sätt att få det fint i köket oavsett om kunden vill riva eller inte riva sitt gamla kakel. Lätt att hålla rent då du slipper rengöra fogen.

hans-gorans-bygg-logo

Hans Görans Bygg AB

Sigge

Jag har jobbat med Fibos vattentäta väggsystem under många år. Det går snabbt att montera, resultatet blir både snyggt och ger en lyxig känsla. Väldigt lätt att hålla rent och håller sig fräscht i många år. Att Fibo ger 15 års garanti känns också tryggt.

Anna-Lena & Richard

från Oxie

För oss var Fibo det naturliga valet för våra 2 st badrum 1 st grovkök. Det är hygieniskt (blir ingen doft av surt vatten, ingen mögel och inga fogar som blir svarta) alltid lättstädat med såpa.

Travrestaurangen i Östersund

Jan Quicklund

Vi tog beslut om att använda Fibo i våra kundtoaletter samt kök , restaurang och baren. Det blev mycket lyckat resultat , snygga dekorer samt kort monteringstid. Efter 4 år så ser det lika fräscht ut som när vi installerade skivorna. Det är lätt att hålla rent och att det var prisvärt gjorde inte saken sämre!

Innerstans Bygg & Inredning, Uppsala

Johan Rosendahl

Jag har börjat renovera badrum med Fibos vattentäta väggsystem. Det är ett smart, tryggt system och skapar snyggt, elegant resultat.

Renovera ditt badrum

Förnya ditt kök snabbt

Sätt Fibo i nya utrymmen

Design & inspiration

se våra kollektioner

Hjälp att komma igång?

följ vår monteringsguide

Utforska Fibo Explorer

designa själv