Trender i köket:
Bänkskiva med matchande bakstycke

Trenden är uppenbar; nu strävar vi efter en stilren och enhetlig look från bänk till vägg. Ett estetiskt tilltalande intryck som är behagligt att vila ögonen på.


Vi renoverar mer än någonsin och lägger ner mycket tid på att få det så fint och funktionellt som möjligt. Köket är inget undantag, det är ju just det rum som ofta är hemmets hjärta och naturliga samlingspunkt. Valet av bänkskiva är ett av de viktigaste besluten när du ska renovera eller skaffa ett nytt kök. Bänkskivan kommer att påverka kökets hela utseende och är dessutom den delen du använder mest.

Tidigare hade många kakel på väggen ovanför bänken och var nöjda med det. Nu höjer vi standarden. De senaste åren har vi sett en stark trend mot att välja samma material på bänkskivan och väggen bakom.

5187 Marble Black

Det ger en stilren och enhetlig look från bänk till vägg. Det skapar en helhetsstil när samma dekor också fortsätter en bit upp på väggen – en behaglig syn och en kontrast till den kontrastrika stilen som har dominerat tidigare år. Dessutom är det en hygienisk lösning som är enkel att hålla ren.

På Fibo har vi också omfamnat denna trend. Vi erbjuder nu alla våra laminatbänkskivor med matchande bakstycken anpassade från vår skräddarsydda avdelning. Dessutom har vi valt ut 9 populära dekorer som från och med den 1:a april kommer att kunna lagras i storleken 10x3020x300mm.

Alla bakstycken levereras med kantlister på topp- och sidokanter och fästs enkelt till väggen med monteringslim för byggnadsskivor. Det ger ett snyggt och stiligt slutresultat. Använd Fibo Splashboard antingen i full bredd längs hela bänken, eller bara bakom spishällen och diskhon som en bågformad bakplatta.

Den bågformade bakplattan finns i två olika storlekar. Välj den platta som passar dig – antingen 600mm eller 900mm bred.

619 Terrazzo Warm
5187 Marble Black