Ett komplett väggsystem

Fibo väggsystem ger dig 100 % vattentäta väggar med extra slitstyrka till bad, kök och andra rum som måste tåla slitage.

Systemet är lika lätt att montera som det är att kontrollera: Skivor i full höjd klickas ihop med Fibo Aqualock som praktiskt taget ger dig osynliga skarvar. Med Tätskiktet på framsidan behöver du aldrig att bekymra dig för osynliga skador på väggen bakom. Profiler och tillbehör är utvecklat genom 60 års erfarenhet på mer än en miljon våtrum och kök.

Fibo väggsystem är lätt att rengöra och kräver minimalt med underhåll. Det är godkänt enligt våtrumsnormen och har en garantitid på 15 år.

Teknisk dokumentation

Väggskivor i världsklass

Fibo väggskivor består av en kärna med sju lager björkskivor framställt av PEFC-certifierade träsorter. Skivorna pressas ihop och kläs med högtryckslaminat så att membranen hamnar i front. Du får därmed en 100 % vattentät och miljövänlig designvägg för just den stilen du önskar i ditt bad, kök eller våtrum.

Med skivor på 2400 mm kan du snabbt och enkelt klä hela väggen från golv till tak. Vissa av dekoren finns även i 3020 mm för rum med extra takhöjd.

Kitchen Boards är skivor på 580 mm anpassade sprutzonen mellan köksbänk och överskåp. Skivorna skyddar väggen mot stänk från vatten och mat.

  • Enkel montering

    Fem gånger snabbare än kakel

  • Säkert och godkänt system

    Ladda ner teknisk dokumentation

  • Miljövänlig lösning

    Hållbar kvalitet i alla led

Allt i en vägg

Med Fibo väggsystem får du en trygg och varaktig lösning för våtrum och andra väggar som kräver lite mer. Skivor i full höjd och mycket enklare grundarbete gör det upp till fem gånger snabbare att bygga ett bad med Fibo jämfört med vanligt kakel. Mindre väntetid på torkning och härdning, färre hantverkare och reducerat avfall ger en mer effektiv arbetsprocess i större projekt.

Garantitiden på 15 år kan vi ge för vi vet att ytan tåler slitage. Med membranen i front så kommer det aldrig att dyka upp dolda skador bakom väggen. Och skulle det vara behov för utbyte, så kan man lätt byta ut en specifik skiva.

Under användning så underlättar de släta ytorna att göra rengöringen mycket enklare jämfört med andra väggar med fog där smuts kan fastna. Detta har också gjort att Fibo är ett föredraget val i bo- och näringsmiljöer med extra stränga krav till hygien.

Trygghet i mer än 70 år

Helt sedan 1952 har vi jobbat för att värna om väggen i ditt våtrum – från den försiktiga starten med skivor till kompletta väggsystem. Allt från privata hem till större boendeprojekt, skolor, sjukhus och matbutiker.

Vår produktion ligger fortfarande i Lyngdal. Här har vi uppgraderat fabriken till att bli en modern anläggning med låga utsläpp som successivt producerar mer vägg med hjälp av mindre och mindre energi – med färre avfall och ökad återvinning till nya råvaror.

Alla våra produkter kommer med egna EPD’er som berättar vilket avtryck de sätter på miljön. De kan användas i miljöcertifiering av större byggnadsprojekt och i vår årliga miljörapport kan du följa med på var vi är på väg.

Läs mer om vårt miljövänliga väggsystem

Just nu har vi över en miljon installationer runt om i Skandinavien, Europa, Nordamerika och Australien. Fortfarande är drivkraften det viktigaste vi har.

För väggen är målet.

Fibo väggskivor – valet för framtidens badrum!

Med Fibo väggskivor kan du snabbare rusta upp badrummet. Det är fem gånger snabbare än kakel och kan ge en kostnadsbesparing på upp till 50 %. Glöm alla stegen med gips, membran och kakel. Allt finns redan i skivan. Godkänd för vårrum och med en garantitid på 15 år. Se vår jämförelse och bli övertygad som fördelarna med Fibo.

Har du frågor gällande Fibo?

Tveka inte med att kontakta oss!

Kundcenter (SE)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.