Väggsystemet används idag bland annat i större nybyggnads- och renoveringsprojekt, kommersiella och offentliga institutioner som hotell, restauranger, förskolor, skolor och vårdhem.

Förutom bad, kök och våtrum, är det också populärt i allt från väntrum på sjukhus till färskvarudisken och vid pantautomater i matbutiker – områden där väggarna måste ha extra slitstyrka och dessutom vara lätta att rengöra.

Det 100 procent vattentäta väggsystemet klarar båda kraven. Oavsett om du väljer en skiva med eller utan designmönster är det svårt för smutsen att fastna och har en lång hållbarhet med minimalt behov för underhåll.

Enklare och snabbare montering

För entrepenörer och byggmästare är det dessutom lika enkelt att montera som det är att kontrollera: Skivor i full höjd klickas ihop med Fibo Aqualock i vattentäta och osynliga leder. Med membran i front behöver du aldrig bekymra dig för dolda skador bakom väggen. Profiler och tillbehör är utvecklade genom 60 års erfarenhet.

Fibo väggsystem sparar mycket tid i projekten. Både i inköp och montering. Skivorna täcker stora ytor åt gången och när dessa kan klickas ihop rätt på existerande vägg eller träreglar så reduceras behovet för grundarbete.

För ett genomsnittligt bad betyder väggsystemet från Fibo att man kan bygga väggarna fem gånger snabbare än med vanligt kakel. Man slipper onödig väntetid som torkning och härdning samtidigt som man reducerar avfall och färre hantverkare behöver vänta på varandra.

Uppföljning

Med Fibo får du en partner som följer projektet från start till slut. Vi erbjuder upplärning på byggplatsen för att du ska kunna tjäna mest möjligt på en effektiv montering.

Fibo väggsystem är godkänt enligt våtrumsnormen och levereras med 15 års garantitid. Egna EPD’er följer med alla produkterna som kan användas i miljöcertifiering av större byggprojekt.

Bläddra igenom en broschyr!

Läs igenom vår kollektionsbroschyr för en fullständig översikt över vårt sortiment, eller ta en titt i vår Contract work-broschyr som visar ett utdrag från någon av de projekten vi har varit en del av de sista åren.