Erkänd finsk producent av modulhus använder Fibo

Ilmari Mäenpää är den visionära chefsdesignern hos Olokoto, den erkända finska producenten av modulhus. Olokoto hem är designade för människor som är på jakt efter åretrunt boende eller fritidshus.


Olokoto produceras i utkanten av Uleåborg i norra Finland, ett område där människor lever nära naturen. Detta speglas i Olokotos unika design, deras noggrannhet i detaljer och interiörlösningar. En av produkterna Olokoto använder i sina modulhem är Fibos Lentini Dark på badrumsväggarna.

Olokoto bygger hus folk skall trivas i. Naturen är därför det viktigaste elementet i Olokotos val av interiör.

Ilmari Mäenpää, visionär chefsdesigner hos Olokoto


Ilmari har bland annat finjusterat sin «öppna himmel arkitektur» sedan 2009, så att Olokotos stug- och husägare kan få ett avbrott från vardagens upptagna liv genom att ligga och se på stjärnorna eller norrskenet under tiden de ligger i sängen.

Vi tog kontakt med Ilmari för att få veta mer om detta:

Fibos Country Manager i Finland, Jan Klements, menar att det både är inspirerande och ett gott vittnesmål att visionärer som Ilmari och Olokoto väljer Fibo.

Fibo är perfekt för modulhus. Det är lätt att montera och vi har ett brett sortiment av snygga design. Fibo är också ett bra miljöval, något arkitekter som Ilmari ocj människrona som bor i deras hus sätter stort värde på

Jan Klements, Country Manager Fibo Finland