Tillverkare av badrumspoddar väljer Fibos väggsystem

I samarbete med Norac, en norsk baserad podtillverkare, har Fibo utvecklat Norac Basic Baderomkabin, en badrumspod designad för storskaliga byggprojekt.


Norac, ledande inom badrumspods kända för sina kaklade väggytor, har nu utökat sitt erbjudande genom att lägga till en Fibo Pod i sitt produktutbud.

Vårt mål är att erbjuda marknadens bästa, mest tilltalande och pålitliga prefabricerade badrumspods. Med Fibo kan vi nu också erbjuda de mest miljövänliga och kostnadseffektiva lösningarna.

säger Preben Lønnhaug, VD för Norac Badekabiner AS

Norac och Fibo tillkännager lanseringen av Norac Basic Pod på Bygg Reis Deg

Norac Baderomkabiner AS och Fibo gjorde det betydande tillkännagivandet vid den nyligen avslutade Bygg Reis Deg mässan – Norges största byggindustrimässa. Den initiala lanseringen presenterar en helt ny badrumspod och är inriktad mot studentbostäder, äldreboenden och lägenhetsbyggnader.

Ett glatt team på Bygg Reis Deg visade upp den nyligen lanserade badrumspodden. Denna innovation är ett samarbete mellan Norac och Fibo. Från vänster: Rolf Gunnar Jacobsen (Försäljningschef, Norac), Preben Lønnhaug (VD, Norac), Magnus David Weum (Projektledare, Norac), Torleiv Klungland (Försäljningschef B2B, Fibo Norge), och Kristian Mikalsen (Landschef, Fibo Norge).

Stora volymförväntningar

Vi tror att denna innovation kommer att vara mycket attraktiv i nya konstruktioner, särskilt i sektorer som fokuserar på kostnadseffektiva lösningar. För utvecklare är fördelarna med en badrumspod med Fibo många:

  • Mycket konkurrenskraftiga priser
  • En robust lösning med lång livslängd
  • Låga underhållskostnader och enkel rengöring
  • Enkel renovering
  • Upp till 45% lägre CO₂-utsläpp jämfört med ett motsvarande kaklat badrum

Fibos produkt erbjuder tydliga fördelar i produktionen, vilket gör att våra kunder kan spara både tid och kostnader. Effektivare produktion och transport möjliggör också produktion i större skala än tidigare.

Preben Lønnhaug, VD Norac Badekabiner AS

“För oss representerar detta den mest betydande produktutvecklingen och innovationen för året, och öppnar upp betydande möjligheter inom en snabbt expanderande marknadssegment. Vi är glada över att vara i ett partnerskap med Norac, ett norskt företag känt för sin professionalitet och engagemang för kvalitet,” säger Torleiv Klungland, Försäljningschef B2B hos Fibo Norge.

Första ordern för Norac Basic Pod – Studentlägenheter i Oslo, Norge.

Vi har redan fått den första ordern för Norac Basic Pod — 480 enheter avsedda för nytt studentbostadsbygge i Oslo, Norge. Läs mer här (artikel på norska). Den globala marknaden för badrumspoddar förväntas växa kraftigt under det nästa decenniet.

Sintef-certifiering

Norge har några av världens strängaste byggregler när det gäller våtrum, och Noracs Basic Pod har certifierats och godkänts för användning i våtrum i Norge av Sintef. Detta är en viktig milstolpe, vilket ger försäkran till alla intressenter att Fibo är lika kompatibel med offsite tillverkade badrumspods i tillägg till den traditionella platsinstallationen.

Kompakt og moderne. God plassutnyttelse og glade farger.

I demomodellen som visas har vinylgolv från Tarkett använts i kombination med Fibo Orange M0303 och Creme M6030 på väggarna. Fibo White High Gloss användes för taket. Olika designalternativ finns tillgängliga. Fibo skivor är utformade för att tåla intensiv användning och är så vattentåliga att väggar och tak kan spolas ner utan oro för fuktskador.

Vill du veta mer?

Kundcenter (SE)

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.