Birmingham Municipal Housing Trust/ModPods

Birmingham Municipal Housing Trust (BMHT), som ansvarar för Birminghams kommunala husbyggen, hade hittat ett litet område outnyttjad mark på Heaton Street i Hockley som skulle passa perfekt att bebygga.


Man bad ModPods International, ett företag specialiserat på fabriksbyggda modulbyggen, att utveckla en lösning som skulle utnyttja ytan optimalt. Man hade sex standardutföranden att välja mellan och valet föll på en ModPod av ”typ E”. Denna skräddarsyddes för att passa de exakta förutsättningarna.

Vi behövde en produkt som inte bara var estetiskt tilltalande utan även praktisk.

Birmingham Municipal Housing Trust/ModPods

Vid designen av badrum och kök valde ModPods International Fibos vattenbeständiga väggskivesystem som ett alternativ till kakelplattor. Väggskivorna i stort format valdes eftersom de går snabbt och enkelt att montera. De kan sättas fast direkt på väggkonstruktionen och ger en vattenbeständig och motståndskraftig yta.

Ytterligare en faktor var behovet av ett robust system som eliminerade risken för skador både under transporten och vid placeringen av modulerna på tomten. Vanliga kaklade väggar kan spricka när modulerna flyttas vilket leder till att tidskrävande reparationer behövs när modulerna står på plats.

Kundomdöme

Vi behövde en produkt som inte bara var estetiskt tilltalande utan även praktisk. Fibo-systemet passade bra in med designen vi använde för BMHT och lämpade sig även väl för den volymetriska modultillverkningsprocessen. Systemet var lätt att integrera i produktionsprocessen eftersom väggskivorna gick snabbt och enkelt att montera. Vi var även säkra på att det inte skulle bli några problem efter leverans, vilket annars alltid är en risk vid användning av vanliga kakelplattor.

Fördelar

  • Stilrent
  • Snabb montering
  • Stabilitet under transport

Produkt/leverans

Kund

Birmingham Municipal Housing Trust/ModPods