Drömbad i Trysil

Familjen i Trysil fick drömbadrummet på 1-2-3 med tre väggar i betongdekor och en mörk kontrastvägg.


Ett nytt, vackert badrum stod högt på önskelistan när Sara Iselin Holt och Brede Eggen Hansen tog över ett fristående hus från 1973.

Vi ville ha betonglooken och letade efter inspiration på Instagram. Sedan gick vi till Maxbo och tittade på olika prover i samlingen av Fibo väggsystem. Vi bestämde oss äntligen för att välj Abbey Shale på tre av väggarna, säger Sara Iselin Holt.

Abbey Shale är en tidlös betongdekor i Marcato-samlingen. För den fjärde väggen valde Sara Reykjavik – en sotig grå färg med en extra matt yta. Båda dekorerna finns både med och utan kakelmönster.

Väggarna var precis som vi hade hoppats att de skulle bli. Badrummet har blivit väldigt trevligt!

Tog bort allt ner till skorstenen

Badrummet var dock långt ifrån det enda rummet som det samboende paret var upptagen med. Allt inne, förutom skorstenen, revs och byggdes om.

Renoveringen ägde rum på eftermiddagen och kvällen, och det var mest Brede och hans far som gjorde jobbet. De började redan månaden efter att Brede och Sara Iselin blev föräldrar till en liten pojke.

Vi hade lite att göra, ja. Men vi kom överens om att vi hellre skulle ha mycket att göra under denna period och vara klara innan vi flyttade in. Vi behövde åtminstone inte bo mitt i ett renoveringsprojekt, säger Sara.

Gör nästan dig själv

Arbetsfördelningen mellan dem var helt tydlig: hon var ansvarig för stilvalet, han för avrättningen. Bredes erfarenhet av Fibo-konceptet från den tid han arbetade för ett företag som renoverade bostäder kom till nytta.

Så länge du får sockelprofilen rakt, fog bara och klicka på resten av skivorna på plats. Då blir det rätt. Detta händer nästan av sig själv

Brede Eggen Hansen

Badrummet är kanske det rummet jag är mest nöjd med. Vi fick det precis som vi ville ha det.

Lättare att ändra stil

Sara och Brede valde att kombinera badrummet och ett litet sovrum för att skapa mer utrymme. Nu kan hela familjen skryta med dusch, badkar och dubbla handfat.

Ett smalt höghusfönster släpper in dagsljus som stöds av takstrålkastare.

Vi övervägde också kakel, men valde Fibo väggsystem eftersom det är lättare om du vill göra ändringar igen. Väggskivor är både enklare och billigare att byta ut, säger Sara Iselin Holt.

Kund

Sara Iselin Holt och Brede Eggen Hansen