Hotellchefen som valde Fibo

Jelsa Hotell, som drivs av en hotellchef med över 20 års erfarenhet från byggbranschen, valde Fibo för alla badrum när hotellet skulle renoveras. Resultatet blev attraktiva badrum som är lätta att hålla rena och tål hård användning.


Jelsa Hotell är vackert beläget i Jelsa, som är den bäst bevarade strandnära platsen i Ryfylke i Norge. Hotellet har panoramavy över fjorden, och den träkyrkan från 1647 är den närmaste grannen.

Hotellet drivs av Cecilie Jelsa, som har en lite annorlunda bakgrund som hotellchef. Cecilie är utbildad snickare och har lång erfarenhet från byggbranschen. Innan hon började med hotellet var hon VD på KV-bygg Suldal, där hon hade arbetat i nästan 20 år. Hotellet ägs av Bjørn Moe och Moe Laksegard AS.

I stora byggprojekt som detta står kostnadsbesparingar alltid i centrum. Med Fibo minskade vi behovet av grundarbete avsevärt eftersom det varken var behov av torkning eller härdning

Cecilie Jelsa, utbildad byggmästare och nu hotellchef på Jelsa Hotell

Stort projekt

År 2021 grundade Cecilie ett eget företag och ledde ombyggnaden av det nedlagda ålderdomshemmet på Jelsa. Våren 2022 var projektet äntligen klart, och Jelsa Hotell stod redo att öppna i ny tappning.

Och här kom erfarenheten från byggbranschen väl till pass;

Åren i byggbranschen var guld värda i ett så omfattande projekt. Inte minst när badrummen skulle byggas. När vi skulle välja vad vi skulle klä badrumsväggarna med var design viktigt. Inredningsarkitekten Glimt Interiörarkitekter AS, ville ha något som speglade hotellets profil, och Fibo har många attraktiva designalternativ att välja mellan. Jag har haft många goda erfarenheter av Fibos väggsystem, och det erbjuder flera fördelar jämfört med mer traditionella alternativ som kakel, särskilt när det gäller underhåll, säger Cecilie Jelsa som driver hotellet.

I stora byggprojekt som detta står kostnadsbesparingar alltid i centrum. Med Fibo minskade vi behovet av grundarbete avsevärt eftersom det varken var behov av torkning eller härdning. Det betyder snabbare montering, vilket är viktigt när man vill hålla nere kostnaderna. Så säkerställer man snabba och bra framsteg i projektet, säger Cecilie.

Hotellet har 22 rum där alla har fina Fibo-bad, med attraktiva svarta detaljer och den vackra marmorinspirerade dekoren 2278 Brown Marble.

Kvalitet i fokus

Cecilie fokuserar på kvalitet i allt hotellet levererar och satsar aktivt på lokala aktiviteter, spontana turister via bokningssidor samt konferenser, teambuilding och gruppresor. Med Norsk Stein (Nord Europas största krossverk) som granne, blir det många servicemänniskor som behöver hotellrum. Jag har alltid varit mån om att leverera bra produkter och tjänster, något som är särskilt viktigt i ett litet lokalsamhälle där man ofta möter kunden i butiken, avslutar Cecilie med ett leende.

Ett besök rekommenderas!

Gott samarbete. Från vänster: Fibos distriktschef i Rogaland Terese Brekken och hotellchef Cecilie Jelsa.