Local Homes, Walsall

Local Homes ägs av The Accord Group, och har en specialbyggd fabrik i Walsall som tillverkar rumsmoduler.


Fibos vattenbeständiga väggskivesystem har på försök framgångsrikt använts i moduluppbyggda köks- och badrumsinstallationer. Local Homes, som bygger moduluppbyggda bostäder med låga koldioxidutsläpp, har framställt stålramarna för de aktuella rumsmodulerna i sin Walsall-fabrik.

Fibo väggskivor monterades i badrummen och köken istället för kakel. Modulerna sänktes därefter ned med hjälp av en lyftkran i var och en av de 14 bostäderna. Genom att använda väggskivor som ett modernt alternativ till kakelplattor sparades 15 arbetsdagar in.

Ett krav var att modulerna skulle bestå av produkter som kan monteras snabbt och enkelt – men utan kvalitetskompromisser!

Kund vurdering

Ett krav var att modulerna skulle bestå av produkter som kan monteras snabbt och enkelt – men utan kvalitetskompromisser. Båda väggskivedesignerna – Grey Concrete i badrummen och White Silk i köken – är certifierade enligt brandklass 1, och uppfyller därmed gällande säkerhetskrav. Ett krav var att modulerna skulle bestå av produkter som kan monteras snabbt och enkelt – men utan kvalitetskompromisser!

Fördelar

  • Snabb och enkel montering
  • Hög kvalitet

Kund

Local Homes – bostäder med låga koldioxidutsläpp