Färgglada väggskivor piggar upp skoltoaletterna

Hadsten Skola och Ulstrup Skola valde Fibo Väggskivor när de skulle renovera.


Allt fler skolor, förskolor, simhallar, sjukhus och liknande har nu övergivit de traditionella kakelplattorna till förmån för Fibo våtrumsskivor när det gäller renovering av toaletter, duschar och kök. Det finns nämligen många fördelar med en sådan lösning – inte bara när det gäller kostnader, rengöring och kvalitet. Dessutom finns det ett brett sortiment med design i trä, sten, cement, 3D och många olika färger att välja mellan.

I Norden har det länge varit vanligt att använda kakel i badrum, men nu börjar allt fler upptäcka fördelarna med att använda Fibo-skivor istället

säger Peter Kjær, distriktschef hos grossisten A. Rindom, som är Fibos distributör i Danmark.

Våtrumsskivorna, som har producerats i Lyngdal, Norge sedan 50-talet, är ett hållbart alternativ som ger upp till 45% lägre CO2-utsläpp jämfört med ett kaklat badrum.

Ett besök på Hadsten Skolas toaletter erbjuder nu en helt ny upplevelse efter renoveringen.

Friska färger och fokus på hygien

Under 2023 har både Hadsten och Ulstrup skola renoverat sina toaletter med Fibo väggpanel. Resultatet är inbjudande och hygieniska utrymmen med livliga färger. Hadsten Skola har valt orangea skivor i alla rum, medan Ulstrup Skola har behållit de stora rummen vita, men med färgglada bakväggar i varje enskilt toalett.

“Skolorna har valt att ha olika färger i varje toalett. Detta gör det lättare att ge instruktioner om ett specifikt toalett, som ‘det gula’, om det skulle saknas toalettpapper,” förklarar distriktschef Peter Kjær. Med Fibo finns det ett hav av möjligheter när det gäller färger och design. Dekorationer i sten och cement är populära för närvarande, men det finns också ett brett utbud av friska färger.

Enkel städning

Hänsyn till hygien är väl omhändertaget, eftersom skivorna är enkla att hålla rena och har en dokumenterad antibakteriell yta som ser till att det är nästan omöjligt (99,99%) för bakterier att överleva.

Det är en stor fördel med ytor som är lätta att rengöra, och framför allt att slippa problemet med fogar. På så sätt undviker man både dålig lukt och smuts.

säger distriktschefen, Peter Kjær

Hör vad eleverna tycker om sina nya toaletter

Tar hänsyn till både miljö och plånbok

Fibo är ett komplett väggsystem som ger dig 100% vattentäta väggar, som tål hård användning, är lätta att rengöra och kräver minimalt med underhåll. Här kan du välja bland ett brett sortiment med unika design i trä, sten, cement, 3D och olika färger.

Väggsystemet består av skivor i full längd som sätts direkt på befintlig vägg eller regelverk, och klickas ihop med Fibos egna Aqualock. Ett typiskt badrum byggs fem gånger snabbare med Fibo jämfört med kakel, så här finns både tid och pengar att spara.

Skivorna har en kärna av certifierat trä med högtryckslaminat som membran på framsidan. Därmed undviker du dolda vattenskador bakom väggen, samtidigt som släta ytor gör det enkelt att hålla rent.

Fibo har mer än 70 års erfarenhet och finns i mer än en miljon våtrum. Fibo är godkänd enligt våtrumsnormen, och skivorna har en förväntad livslängd på minst 30 år och en garanti på 15 år.

Upp till 45% lägre CO2-utsläpp jämfört med kakel

En oberoende rapport från konsultföretaget Asplan Viak dokumenterar att ett badrum byggt med Fibo ger upp till 45% lägre CO2-utsläpp jämfört med ett kaklat badrum. I beräkningarna har man tittat på det totala CO2-avtrycket; från produktion, transport och installation och ända till produkten är nedbruten och återgått till naturen.

Kontakta oss för mer information

Jan Ortheden

Titel
District Manager South
Tel:
+46 70 5445680
E-post

Janne Bergström

Titel
District Manager North
Tel:
+46 73 022 04 53
E-post

Mikael Nordh

Titel
Country Manager
Tel:
073-039 56 80
E-post