Kommun valde Fibo för låga koldioxidutsläpp och hög kvalitet

40 % lägre koldioxidutsläpp och hög slitstyrka gjorde Fibo väggskivor till ett smart val för Snoezelhuset i Helsingör.


Vår bransch måste hjälpa till att minska de totala koldioxidutsläppen. Fibo är stolta över att kunna erbjuda ett alternativ till kakel som är minst lika robust, har en mängd spännande designmöjligheter, kostar betydligt mindre och ger en betydande och dokumenterad klimatvinst.

Lars Kristiansen, Fibos marknadschef

Ett alternativ för sinnena

Snoezelhuset är ett upplevelsehus för människor i alla åldrar, och hit kan människor komma och uppleva rumsmiljöer som antingen stimulerar eller lugnar sinnena.

Helsingörs kommun har en vision att vara koldioxidneutral senast år 2045. Genom att fokusera på hållbarhet i hela byggprocessen klarade kommunen att bygga Snoezelhuset med ett utsläpp på 30 ton koldioxid mot normalt 45 ton.

Ett flertal arkitekter, ingenjörer och entreprenörer har samarbetat med Helsingörs kommun med målet att hitta lösningar som ger hög kvalitet och samtidigt lägsta möjliga koldioxidutsläpp. I alla rum som måste vara fukttåliga föll valet på FIBOs fullständigt vattenbeständiga väggsystem.

Byggbranschen kan minska sina utsläpp

Byggbranschen svarar för 40 % av världens totala koldioxidutsläpp, vilket innebär en enorm besparingspotential. Det blir allt viktigare att fokusera på att bygget ska generera så låga koldioxidutsläpp som möjligt. Fokus på miljön har hittills huvudsakligen gällt utsläpp när byggnaden är i bruk, men börjar alltmer riktas även mot utsläppen vid byggnationen och materialvalen i byggprocessen.

Fibo väggsystem har lägre koldioxidutsläpp än kakel, är fullständigt vattenbeständigt, mycket slitstarkt och enkelt att rengöra samt säkerställer en torr och säker konstruktion. Dessutom blir kostnadsbesparingen väsentlig då monteringen görs upp till fem gånger snabbare än med kakel.

Fibo Athen White

Vattenbeständigt väggsystem med kärna av certifierat trä

Systemet består av väggskivor med en kärna av certifierat trä; ett material som på ett naturligt sätt absorberar och lagrar koldioxid. Ett högtryckslaminat på skivans utsida fungerar som fuktspärr i kombination med Fibos Aqualock-system som låser och tätar skarvarna när väggskivorna klickas samman.

Väggskivorna levereras i hela längder och monteras direkt på befintlig vägg eller regelverk, och kräver varken fuktspärr eller lika många tillbehörsprodukter som kakel.

Kund

Fibo produkt

Mediebevakning