line-new

Vad är Fibo?

line-new

Vi är passionerade för ett nytt tänkande i skandinavisk design

Fibo startade i liten skala som en liten fabrik för väggplattor gjorda av norskt trä. Vår ambition var att utveckla ett väggsystem som enkelt löser alla problem med våtrummet.

Idag har Fibo blivit det första valet av hantverkare, som vi tolkar som kvalitetscertifikat.

Även om du bara planerar att renovera ett litet badrum är det säkert att veta att våra företagskunder väljer Fibo - när fel inte är ett alternativ. Vår kundservice har många års erfarenhet och teknisk expertis. Du kan räkna med oss, oavsett om du planerar att renovera ett litet badrum eller utforma ett stort offentligt utrymme.

FIBO- framtidens badrum

 

Med våtrumsskivor slipper du flera moment i din badrumsrenovering.
Fem gånger snabbare än kakel och en total besparing med upp till 60%.
Glöm alla steg med fix, fog, primer och fuktspärr. Allt finns redan i skivan.
Godkänt för våtrum och 15 års garanti.
Titta på vår jämförelse och inse fördelarna med FIBO.

Fibo - högkvalitativa, vattentäta, enklare, billigare och miljövänliga

Fibo är en ledande leverantör av högkvalitativavattentäta väggsystem. Våra system är betydligt enklare att installerabilligare och mer miljövänliga än kakel. Godkända för svenska våtrum och med 15 års garanti.

Fibo tillverkas i Lyngdal i Norge, där vi utvecklar nästa generations väggsystem för krävande rum. Vi har inrett tusentals skandinaviska hem, fastigheter och offentliga verksamheter sedan 1951.

Miljövänliga väggsystem

Fibo är ledande inom utveckling och produktion av väggskivor för användning i badrum och andra krävande miljöer där det ställs höga krav på fuktmotstånd och slitstyrka.

Vi är lyhörda för våra kunders behov såväl som för vår omgivning. Att utvecklas med miljömedvetenhet är för oss en självklarhet. Därför producerar vi våra skivor av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag och vi väljer noga ut våra leverantörer som lever upp till våra egna krav på återvinning i alla led. Vårt engagemang för hållbarhet finns i allt vi gör.

aqualock-logo

Aqualock

With our patented Aqualock click system, Fibo panels are perfect for both refurbishment or new construction projects. The system makes the product unique and 100% waterproof, simplifies the assembly and minimizes the joints. There’s no need for water vapor barrier or other waterproof membrane behind the panels.

Koldioxidutsläpp

På Fibo fokuserar vi på att producera produkter med hållbarhet och miljö i fokus. Vi har ett åtagande att minska vår miljöpåverkan genom hela värdekedjan och arbetar därför kontinuerligt med att minska våra utsläpp och vår energiförbrukning. Vi har investerat 140 miljoner norska kronor i nya maskiner och utrustning för att förbättra effektiviteten och samtidigt minska vårt totala energibehov. Under 2017 avslutar vi en större ombyggnad och byte av produktionsutrustning som ska ge 50 procents energibesparing. Samtidigt förbättrar vi logistiken i anläggningen vilket gör att allt material inte behöver transporteras lika mycket. På Fibo arbetar vi ständigt med både helheten och enskilda detaljer för att förbättra våra processer och minska vår miljöpåverkan.

ffv@2x

Fagrådet for våtrom (FFV)

Byggnadsindustrins våtrumsstandard (BVN) ställer krav på olika produkter för användning i våtrum, särskilt produkter som är särskilt viktiga för våtrummets täthet och hållbarhet.

Fibo väggpanel är en sådan produkt och är godkänd och rekommenderad av FFV

epd

Fibo Miljöredovisning

Väggpanel och köksbräda. Fibo fokuserar på miljön. Här hittar du vårt EPD-dokument, vilket också är grunden för BREEAM-poängen. Detta dokument visar produkten från "vagga till grav"
grønt-punkt-1

Grønt Punkt

Genom EU-förpackningsdirektivet är företag som skickar varor med förpackningar från den norska marknaden skyldiga att ta miljöansvar när den är tom.

Fibo är stolt över att vara ett av de företag som tar detta miljöansvar och har rätt att markera våra produkter med en grön punkt

mk

MK

Produktcertifiering för Danmark

pefc

PEFC

Fibo är engagerad i att vara hållbar, det har också bevisats genom vårt arbete att vara PEFC-certifikerad

sintef@2x

Sintef

Fibo väggpanel är typgodkänd av Sintef Byggforsk. Detta visar att produkten är godkänd för användning i våtrum och våtutrymmen

vtt

VTT Finland

Produktcertifiering för Finland