Godkänt för svenska våtrum. Designa själv

Vad är Fibo?

Vattentätt, snyggt, säkert

fibo-illustration5

Väggsystem för alla rum

Läs mer

Väggsystem för ditt badrum, kök, garage, tvättstuga. Garderob eller butik. Ja, i vilket rum du vill.

Utforska över 750 olika varianter

Läs mer

Utforska fler än 750 olika varianter av design med 90 olika mönster och färger.

Spar tid – 5x snabbare än kakel

Läs mer

Spara tid på att välja Fibo istället för kakel. Enligt beräkningar av Unikus 2014* går monteringen av Fibo fem gånger snabbare än kakel. Mest tid tjänar du under grundarbetet eftersom Fibo monteras direkt på regel. Fiboskivorna når från golv till tak och ger en enkel och snabb montering.

FIBO- framtidens badrum

Med våtrumsskivor slipper du flera moment i din badrumsrenovering.
Fem gånger snabbare än kakel och en total besparing med upp till 60%.
Glöm alla steg med fix, fog, primer och fuktspärr. Allt finns redan i skivan.
Godkänt för våtrum och 15 års garanti.
Titta på vår jämförelse och inse fördelarna med FIBO.

Tid för montering, arbetskostnad och materialkostnader för 27,8 kvm badrum.

Fibo våtrumsskiva

Total tid: 13 timmar och 30 minuter

Arbetskostnad: ca 5.300 SEK

Materialkostnader: ca 12.400 SEK

Total kostnad: 17. 700 SEK

Gips/kakel

Total tid: 73 timmar och 2 minuter

Arbetskostnad:  ca 28.500 SEK

Materialkostnader: ca 18.700 SEK

Total kostnad: 47.200 SEK

Källa: Unikus.no

alvsbyhus-logo

Älvsbyhus

Jennifer

Jättefina produkter som är ett bra komplement till kakel. Fibo är det enda vi erbjuder som tillval gällande väggskivor och det är väldigt bra kvalitet.

harjedalskok-logo

HärjedalsKök

Eric

Vi valde Fibo på grund av den förträffliga kvaliteten. Just för att få skarvarna att hålla tätt. Göra det lätt för våra montörer att arbeta med dem, men också ett gott resultat för våra kunder. Det är ett otroligt smidigt sätt att få det fint i köket oavsett om kunden vill riva eller inte riva sitt gamla kakel. Lätt att hålla rent då du slipper rengöra fogen.

hans-gorans-bygg-logo

Hans Görans Bygg AB

Sigge

Jag har jobbat med Fibos vattentäta väggsystem under många år. Det går snabbt att montera, resultatet blir både snyggt och ger en lyxig känsla. Väldigt lätt att hålla rent och håller sig fräscht i många år. Att Fibo ger 15 års garanti känns också tryggt.

Anna-Lena & Richard

från Oxie

För oss var Fibo det naturliga valet för våra 2 st badrum 1 st grovkök. Det är hygieniskt (blir ingen doft av surt vatten, ingen mögel och inga fogar som blir svarta) alltid lättstädat med såpa.

Travrestaurangen i Östersund

Jan Quicklund

Vi tog beslut om att använda Fibo i våra kundtoaletter samt kök , restaurang och baren. Det blev mycket lyckat resultat , snygga dekorer samt kort monteringstid. Efter 4 år så ser det lika fräscht ut som när vi installerade skivorna. Det är lätt att hålla rent och att det var prisvärt gjorde inte saken sämre!

Innerstans Bygg & Inredning, Uppsala

Johan Rosendahl

Jag har börjat renovera badrum med Fibos vattentäta väggsystem. Det är ett smart, tryggt system och skapar snyggt, elegant resultat.

Fibo - högkvalitativa, vattentäta, enklare, billigare och miljövänliga

Fibo är en ledande leverantör av högkvalitativa, vattentäta väggsystem. Våra system är betydligt enklare att installera, billigare och mer miljövänliga än kakel. Godkända för svenska våtrum och med 15 års garanti.

Fibo tillverkas i Lyngdal i Norge, där vi utvecklar nästa generations väggsystem för krävande rum. Vi har inrett tusentals skandinaviska hem, fastigheter och offentliga verksamheter sedan 1951.

fibo-garanti-illustration-ifylld

15 års garanti

Ett nytt badrum är en stor investering för de flesta av oss. Då kan det vara skönt att veta att Fibo erbjuder dig en garanti för att ditt nya badrum håller tätt i 15 år. Garantidokumentet är en säkerhet som dessutom kan öka värdet av din bostad.

aqualock-logo

Aqualock

Grunden till att Fibo kan utlova hela 15 års garanti är Aqualock®, Fibos patenterade lösning för osynliga fogar.

Aqualock®  introducerades 2005 och revolutionerade marknaden genom att sätta en ny standard för osynliga och vattentäta fogar.

Aqualock® är hemligheten som gör ditt rum såväl säkert som snyggt.

Miljövänliga väggsystem

Fibo är ledande inom utveckling och produktion av väggskivor för användning i badrum och andra krävande miljöer där det ställs höga krav på fuktmotstånd och slitstyrka.

Vi är lyhörda för våra kunders behov såväl som för vår omgivning. Att utvecklas med miljömedvetenhet är för oss en självklarhet. Därför producerar vi våra skivor av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag och vi väljer noga ut våra leverantörer som lever upp till våra egna krav på återvinning i alla led. Vårt engagemang för hållbarhet finns i allt vi gör.

 • 1952

  Fibo föds, redan då med stort engagemang för miljön och stort fokus på materialval.

 • 1997

  Fibo blir godkänt för våtrum.

 • 2000

  Fibo tar patent på Aqualock.

 • 2016

  Vi bygger lågutsläppsfabrik i Lyngdal, Norge.

Certifieringar

ffv-fibo-logo
epd-fibo-logo
gron-punkt-fibo-logo
mk-fibo-logo
pefc-fibo-logo
teknisk-fibo-logo
sp-fibo-logo
vtt-fibo-logo
fibo-illustration2

Kom i kontakt med Fibo

Vill du komma i kontakt med oss? Då kan du antingen ringa eller fylla i detta formulär. Vi kontaktar dig så fort som möjligt. 

Koldioxidutsläpp

På Fibo fokuserar vi på att producera produkter med hållbarhet och miljö i fokus. Vi har ett åtagande att minska vår miljöpåverkan genom hela värdekedjan och arbetar därför kontinuerligt med att minska våra utsläpp och vår energiförbrukning. Vi har investerat 140 miljoner norska kronor i nya maskiner och utrustning för att förbättra effektiviteten och samtidigt minska vårt totala energibehov. Under 2017 avslutar vi en större ombyggnad och byte av produktionsutrustning som ska ge 50 procents energibesparing. Samtidigt förbättrar vi logistiken i anläggningen vilket gör att allt material inte behöver transporteras lika mycket. På Fibo arbetar vi ständigt med både helheten och enskilda detaljer för att förbättra våra processer och minska vår miljöpåverkan.

Miljövarudeklaration

2014 fick Fibo en EPD, Environmental Product Declaration. En EPD är en oberoende verifierad miljövarudeklaration som ger konsumenter jämförbar information om olika produkters miljöpåverkan i ett livscykelperspektiv. EPD:n baseras på de principer och regler som finns i den internationella standarden ISO 14025, vilket ger bred internationell acceptans. Fibos EPD kan även användas av byggnadsentreprenörer när nya byggnader ska certifieras enligt BREEAM.

Breeampoäng

BREEAM.SE är ett certifieringsprogram för ny- eller ombyggnationer. Certifieringen bygger på ett poängsystem där tio områden poängsätts efter hur det presterar inom olika områden, bland annat låg påverkan i design och minskade utsläpp, hållbarhet och motståndskraft, anpassning till klimatförändringar, ekologiska värde samt skydd av biologisk mångfald.

Läs vår norska EPD rapport

Renovera ditt badrum

Förnya ditt kök snabbt

Sätt Fibo i nya utrymmen

Design & inspiration

se våra kollektioner

Hjälp att komma igång?

följ vår monteringsguide

Utforska Fibo Explorer

designa själv