Hygienen sitter i väggarna

Den nya vårdinstitutionen i Lyngdal sparade mycket tid på att välja Fibo väggsystem, som nu används i allt fler vård- institutioner tack vare väggskivornas hygieniska ytor.


Vårdinstitutionen öppnade i somras, och har 56 platser för kort- och långtidsvård samt akutbehandling. Institutionen erbjuder även en rad relaterade tjänster såsom fysio- och ergoterapi, tandklinik, frisör och gym.

Fibo har levererat väggskivor i dekorerna Denver White och Hanoi för bland annat storkök och sköljrum.

–Vi sparade mycket tid genom att använda Fibo väggsystem eftersom det går betydligt snabbare att montera väggskivor än kakel säger byggansvarige Øystein Barøy, som även nämner fördelarna med att slippa byggdamm och kakelbruk.

Fibos marknadschef Kevin Hægeland berättar att Fibo upplever en kraftig expansion inom vårdsektorn, bland annat till följd av de höga kraven på hygieniska lösningar.

– Fibo väggsystem tål tuff användning, och väggskivorna är enkla att rengöra tack vare de släta ytorna. Dessutom används kontrastfärger i Colour Collection, vilket ofta ställs som krav för att människor med synproblem lättare ska hitta i byggnaden säger Hægeland.