Ta en fika med Fibo

Efter att ha testat Fibo väggskivor i sitt kafékök under en månads tid tog Trine och Carsten Davidsen steget fullt ut och valde Fibo till alla rummen i sina nya lokaler.


– Vi har använt Fibo i själva kafélokalen, köket, hallen och alla toaletter. Det blev ca 400 kvadratmeter totalt. Det kostade visserligen en del, men i gengäld behöver vi aldrig mer lägga pengar på en målare säger Trine och Carsten Davidsen.

I februari 2019 öppnade makarna det helt nya Cafe Gaflen i idylliska Hvide Sande på Jylland. En av deras vänner hade använt Fibo väggskivor i sitt kafé, och det fungerade så bra att de lånade en väggskiva för att själva prova hur den tålde slitage och vad som krävdes i form av underhåll.

De utsatte väggskivan för hårda test i kaféet: de placerade den bakom fritösen och en stor värmeplatta i sitt dåvarande kafékök. En månad var mer än nog för att de skulle vara övertygade.

– Vi konstaterade att väggskivan var enkel att rengöra och såg fortsatt ut som ny. Och det var en väldigt viktig aspekt när vi skulle bygga ett helt nytt kafé säger Trine och Carsten Davidsen. Det slutade med att de monterade Fibo väggskivor inte bara i köket utan i hela kaféet.

– Det var svårt att välja rätt dekorer och färger eftersom det finns så många varianter. Men det gav oss å andra sidan möjlighet att kombinera flera olika stilar säger kaféägarna.

Vi använde dessutom lister från Fibo som förhöjer utseendet och bidrar till att väggskivorna blir underhållsfria och enkla att rengöra. Kunderna uppskattar också att vi har valt en lite rå stil. Många har frågat vilket material vi har använt!

Se hele referensprojektet här