Besiktningsman valde väggskivor från Fibo

Som besiktningsman har Kenneth Gulbrandsen sett många badrum som bokstavligt talat inte håller tätt. När han skulle bygga ett nytt badrum i huset hemma i Eidsvoll valde han Fibo väggsystem.


Det kostar mycket att åtgärda ett badrum. Därför påverkas bostadens värde betydligt om bad- och våtrum har renoveringsbehov säger Gulbrandsen. 

Vintern 2019 byggde han ett nytt badrum huvudsakligen för familjens två barn. Han valde Fibo väggsystem i betongdekoren Cracked Cement tillsammans med en kontrastvägg i den svarta dekoren Dark Soot.

Jag jobbade tidigare som murarrmästare och har satt mycket kakel i mitt liv. Att använda Fibo väggsystem var då lite som att svära i kyrkan. Med utsliten rygg kunde jag inte göra jobbet själv, och byggnadsentreprenören rekommenderade Fibo. Han skröt över hur vattensäkert väggsystemet är. Eftersom badrummet är beläget på andra våningen var det en extra viktig aspekt säger Kenneth.

UTSTÄLLNING HOS KONTORSGRANNEN

Byggnadsentreprenören Kjell Mork är sannolikt den som har monterat flest Fibo väggskivor i norska badrum. Då han dessutom är Kenneths kontorsgranne var vägen kort till utställningen i butiken där Kjell har sammanställt Fibo väggskivor i en mängd dekorer.

– Jag kunde också titta på några badrum som Kjell hade byggt med Cracked Cement, och tyckte de var eleganta. Så jag valde den dekoren, säger han.

Enkel rengöring

Då det nya badrummet har badkar händer det också att Kenneth använder bostadens ”sekundära” badrum. Efter ett och ett halvt år är han mer än nöjd med både väggskivornas utseende och funktion. 

Väggskivornas släta ytor gör att smuts inte ansamlas så lätt, och är därför väldigt lätta att rengöra med en fuktig trasa och vanligt diskmedel.

– En annan fördel med Fibo väggsystem är att eventuella problem uppenbaras omedelbart eftersom fuktspärren är placerad på utsidan. Med kakel är det värre då en vattenskada bakom väggskivorna kan uppstå utan att det upptäcks säger Gulbrandsen.

LÄS MER OM FIBO

Fibo är ett fullständigt vattenbeständigt väggsystem för badrum, kök och andra rum där extra hög slitstyrka och enkel rengöring är ett krav. Väggskivorna har fullängd, finns i hundratals olika dekorer och klickas enkelt ihop med Fibo Aqualock.

Väggsystemet är godkänt enligt Boverkets Byggregler och har 15 års garanti.