Klicka, färdiga, gå!

Fibo väggsystem består av 60x240cm väggskivor för montering på konstruktionsplywood eller direkt på reglar och som klickas ihop, skruvas och låses med Fibo Aqualock. Detta ger helt vattenbeständiga väggar som monteras betydligt snabbare än kakelplattor.


Enligt beräkningar gjorda av konsultföretaget Bygganalyse går det fem gånger snabbare att bygga ett genomsnittligt badrum med Fibos vattenbeständiga väggsystem jämfört med kakel.

Fibos fullständigt vattenbeständiga väggsystem består av väggskivor för montering på plywoodunderlag eller på reglar och som klickas fast, skruvas och låses med Fibos unika Aqualock. Väggskivorna har en kärna av certifierat björkfaner limmat samman med ett högtryckslaminat som utgör fuktspärr på väggskivans framsida.

Våra tillbehörsprodukter förenklar jobbet och säkerställer ett perfekt resultat, och består av profiler, skruv, verktyg som underlättar hantering av väggskivorna, fogmassa som förseglar skarvarna samt speciellt anpassade rengöringsprodukter.

Fibo tillbehör

  • Profiler: L-profiler, sockelprofiler och inner- och ytterhörnsprofiler i flera olika färger. 
  • Fibo Screw: Ett stort sortiment skruv för trä och stål i olika längder och förpackningar. Skruvarna är anpassade för både väggskivor, profiler och olika typer av bakomliggande väggar. 
  • Fibo Grip: Sugpropp som förenklar lyft och hantering av väggskivor. 
  • Fibo Tapping Tool: Specialanpassad slagkloss för montering av tvådelad innerhörnsprofil.
  • Fibo Seal: Fogmassa för försegling av sågade ytor och skarvar vid montering av väggskivor.
  • Fibo Sealing ToolsFibo Wipes och Fibo Clean: Fogklossar, rengöringsdukar och rengöringssprej för effektiv borttagning av överflödig fogmassa.

Vi gör jobbet åt dig

Vi förbättrar och förenklar kontinuerligt väggsystemet för att underlätta ditt arbete, förbättra din lönsamhet och minska monteringstiden. Väggskivorna kan dessutom enkelt anpassas för rörgenomföringar och elledningar.

Det flexibla väggsystemet är perfekt både för nybyggnation och renovering av badrum, våtrum, kök och andra rum som måste tåla intensiv och tuff användning. De kostnadseffektiva och slitstarka ytorna har därför gjort Fibo till ett allt populärare val för privatbostäder, skolor, förskolor, vårdinstitutioner och andra offentliga och kommersiella miljöer.

För fastighetsägare, entreprenörer och hantverkare är detta ett kostnadseffektivt alternativ tack vare fördelar som fullständigt vattenbeständiga väggar, klarar kraven enligt Boverkets Byggregler och 15 års garanti.

Lär dig mer om Fibo och våra produkter i den här videon