Väggsystem med kvalitetsintyg från Entreprenadrådet

I samarbete med Entreprenadrådet har Fibo utarbetat ett kvalitetsintyg för sitt
fullständigt vattentäta väggsystem för badrum, våtrum, kök och andra rum som
måste tåla intensiv och tuff användning.


Fibo väggsystem är ett fullständigt vattenbeständigt väggsystem som monteras snabbt och enkelt, är väsentligt mer kostnadseffektivt än  exempelvis kakel och som finns i många olika dekorer. Vi vill kunna uppvisa ett kvalitetsintyg som återspeglar denna höga kvalitet säger Fibos Country Manager Mikael Nordh.

Valet föll på Entreprenadrådet som är den oberoende organisation som bäst känner branschens behov.

– Att leverantörer och entreprenörer vill arbeta med kvalitetsdokumentation är ett mycket välkommet initiativ i byggbranschen. Kvalitetsarbetet är ett aktivt och metodiskt sätt att visa att man tar ansvar och strävar efter allt bättre slutprodukter som ger ett ökat värde för alla parter. Detta förtydligar garantiansvaret för hela branschen, och förhoppningsvis leder kvalitetsintyget med tillhörande dokument dessutom till färre diskussioner vid slutbesiktningen säger Marcus Lundin vid Entreprenadrådet.

Fibo väggsystem består av väggskivor i hela längder som monteras direkt på befintlig vägg eller regelverk, klickas fast och låses med Fibos unika Aqualock.

Väggskivorna har en kärna av certifierat björkfaner limmat samman med ett högtryckslaminat som utgör fuktspärr på väggskivans framsida.

Utöver väggskivorna består systemet av en tillbehörsserie med egna, specialutvecklade produkter som underlättar monteringen och ger ett säkert resultat. Väggsystemet används för både badrum, tvättstugor, kök och andra rum som måste tåla tuff användning, och privatbostäder, skolor, förskolor, vårdinstitutioner och andra offentliga och kommersiella miljöer.

– Marknaden är van vid att jobba med kvalitetsintyg. Nu kan vi leverera ett komplett system med tillhörande dokumentation som höjer  standarden på marknaden säger Nordh.

Läs Fibo’s Kvalitetsintyg