Presenterar ny design, fler varianter i 3 meters skivor och antibakteriell yta under Nordbygg

Antibakteriella ytor, flera nya designmönster och ännu fler 3 meters varianter med ännu starkare hållbarhet är bland nyheterna från Fibo på Nordbygg.


– Dessa nyheterna representerar stora steg för Fibo: Med den antibakeriella ytan tar vi knäcken på bakterier, Nya designmönster ger de som använde Fibo ännu fler möjligheter och med fler 3 meters varianter tar vi os ut ur våtrummet säger Lars Kristiansen, Marknadschef i Fibo.

Alla goda ting är tre

  • Antibac-ytan ger en dokumenterad effekt på stafylokocker och E-Coli, detta gör Fibo väggsystem till ett ännu bättre val för de som önskar hygieniska väggytor.
  • Vi uppdaterar med flera nya laminat och ny design på fräsmönster. Bland annat så kommer det fler marmorvarianter, nya fräsmönster såsom Hexagon och Brick Wall och så klart är samtliga nyheter lika hållbara som vår befintliga kollektion.
  • I takt med att takhöjden höjs så fyller vi på med fler sorter i vår extra höga kollektion, 3 meter. Bland annat Olive Green och Dusty Blue fyller på vår redan breda kollektion.
6274 Dusty Blue LM6060

– Med nya designmönster och bredare kollektioner tillsmmans med Antibac- ytan på samtliga våra laminat gör vi Fibos slitstarka väggsystem aktuellt för ändå fler miljöer. Till exempel kommer 3 meters höjden tillsammans med de antibakteriella egenskaperna passa väldigt bra in i matvarubutiker, sjukhus och daghem där det är höga krav på snygga, säkra och hygieniska väggytor. Våra nya laminat och designmönster följer dagens trender. Förutom de nyheter vi presenterar så har vi stort fokus på hållbarhet och miljö, det är något vi är stolta över och kommer att visa upp de mål vi strävar efter säger Kristiansen.

Fibo en cirkulär partner nu och i framtiden

Under Nordbygg kommer vi även att prata om miljö, hållbarhet och cirkulärt byggande. Det arbete som pågår med att se över hur stor miljöpåverkan en nybyggnation innebär är nödvändigt och samtliga producenter av byggmaterial måste se på hur just deras produkt kan bidra till cirkulärt byggande och återbruk av material vid renovering/rivning.Vi som bransch måste ta till oss innovationer, även de innovationer som initialt ej är till gagn för oss, vi har bara en värld och vi måste vara rädda om den. Om alla producenter ser på de globala mål som FN satt upp och jobbar efter dessa med bästa förmåga så kommer vi göra en insats för miljön. Fibo har i alla fall sett på dessa och valt ut de mål där vi ser att vi kan göra skillnad.

Byggbranschen generellt och våtrum i synnerhet måste byggas smartare, effektivare och mycket mer hållbart, säger Mikael Nordh Country Manager i Sverige.

Vill du säkerställa att just vi syns under Nordbygg, så klicka här för att boka ett möte.