Förstahandsvalet för sjukhus och offentliga byggnader

Fibo erbjuder bra och långsiktiga lösningar för offentliga byggnader som utsätts för högt slitage. Lär dig hur det bidrar till en förutsägbar ekonomi vid byggande, renovering och underhåll.


Här är tre exempel:

1. Sjukhus – där hygien och kostnadseffektivitet är viktigt

Inom hälsovårdsbyggnader är kraven på hygien höga. Det är viktigt att lösningarna håller sig snygga över tid, även vid hårt användande. Förutsägbar ekonomi under byggande, renovering och underhåll är väsentligt för att så mycket som möjligt av offentliga medel ska kunna användas för att ge goda hälsovårdstjänster. Totalt levererades 3500 m2 väggskivor till badrum och andra uppehållsrum på Nordlands sjukhus.

2. Kulturhus – moderna byggnader med höga krav på estetik och funktionalitet

Musikhuset i Aarhus välkomnar varje år över en miljon gäster till 1 500 evenemang fördelade på sex salar och elva scener. Toaletterna i en sådan byggnad måste utformas på ett sätt som uppfyller visuella, ekonomiska och praktiska krav, inte minst för effektiv rengöring.

Musikhuset i Aarhus

3. Idrottshallar – extremt bruk ställer extrema krav på vattentäthet och rengöring

Drammenshallen är en av Norges största idrottshallar med bland annat fyra handbollsplaner, gymnastiksal, styrketräningsrum, spegelsal, inomhus skyttebana och plats för 4 900 åskådare. I en idrottshall av denna storlek duschar hundratals idrottare varje dag. Det är viktigt att områdena är 100% vattentäta, hygieniska, lätta att rengöra och framförallt bidrar till en fin miljö för idrottarna. Alla duschutrymmen i Drammenshallen har därför renoverats med Fibo-väggar, och 200-300 meter Fibo-bänkskivor har använts som sittplatser i omklädningsrummen.

Fibo Denver White

Har du tänkt på att moderna badrums-lösningar faktiskt kan öka trivseln för både användare och personal? Med färger och modern design kan kök, duschområden eller bostadsbadrum bli gladare och vackrare. Vi anser att färger kan göra mycket för humöret – inte minst inom hälso- och sjukvården!