Entreprenören Kjell hittade sin egen nisch på marknaden


Jag har ändrat mig helt, jag brukade avsky badrumsskivor och gilla kakel. Nu har jag byggt upp min verksamhet nästan enbart på Fibo badrumsskivor 

Kjell Mork, Kjells Byggservice

Kjell från Kjells Byggservice AB har sin utställning i centrum av Eidsvoll, Norge. På kontoret på andra våningen sitter han i telefonen när vi anländer. Språket är klart och tydligt, och vi får ingen inblick i vad det handlar om. “Saker måste fungera!” säger Kjell när han äntligen har tid för oss.

Ekspertise i Våtrom

Kjell har fått ett rykte som en expert på våtrum i allmänhet och på att bygga med Fibos vattentäta väggskivor i synnerhet. “Det var extra kul när ”Sinnasnekkeren” ringde och bad om råd.” “Hur gör du för att bygga badrummen så effektivt?” frågade han. Det ledde till en session där Kjell gick igenom processen för Otto och teamet. Kjell kan därmed säga att han har utbildat ”Sinnasnekkeren”, ett argument han har använt med viss framgång.

Den första erfarenheten Kjell hade med Fibo var en bostadsrättsförening i Oslo med 250 lägenheter. Konsulten ville ha ett alternativ till kakel. “Jag var väldigt skeptisk till att börja med, men blev mer och mer förtjust i att arbeta med Fibo skivorna ju mer jag vande mig vid det”, minns han.

Kjell Mork fra eget showrom i sentrum på Eidsvoll

Nästa steg var att bygga en utställning, så att folk kunde se produkterna i en realistisk miljö. Den första versionen var i ett skyddsrum. Nu har han sitt showroom med fönster som ger bra ljus inne i butiken. Kjell känner att det är en stor fördel att folk både kan se och röra vid skivorna för att få en bra uppfattning om hur fint det kan bli.

“Idag rullar bollen”, säger Kjell.

90% av vårt arbete är relaterat till Fibo. Framför allt våtrum, både renovering och nybyggnation.

“De sista 10 procenten är olika renoveringsprojekt vi tar oss an för lite variation eller för att kunna ta hand om hela projektet”.

Ett kabinbadrum utrustat med Fibo av Kjellsbyggeservice AS. Bilder från BoligPartner

Vattentätt väggsystem med kärna av certifierat trä

Fibo tillverkar 100% vattentäta väggsystem för badrum, kök och andra utrymmen som behöver tåla hårt slitage. Det kommer med en 15-års garanti, finns i flera olika dekorer och är ett enklare och billigare alternativ till kakel.

Systemet består av skivor med en kärna av certifierat trä, ett material som naturligt fångar och lagrar CO2. Ett högtryckslaminat på framsidan ser till att hålla vattnet borta, tillsammans med Fibos egen Aqualock som låser och tätar skarvarna när panelerna klickas ihop.

Väggskivorna kommer i full vägghöjd, kan monteras direkt på reglar eller med en konstruktionsplywood som underlag och kräver varken det extra underlag eller lika många tillbehörsprodukter som kakel.