Träffa Fibo på Nordbygg för att lära dig om ett prisvärt och hållbart alternativ till kakel!

Upptäck framtidens miljövänliga och kostnadseffektiva lösningar för våtrum på Nordbygg 2024: Fibo finns i monter C7:21.


Bygg prisvärda hem med Fibo

Fibo är fem gånger snabbare att installera än traditionellt kakel. Fibos vattentäta väggsystem kan hjälpa till att lösa Sveriges problem med överkomliga bostäder genom att sänka kostnaderna för badrum utan att kompromissa med funktionalitet eller design.

Betydande arbetskraftsbesparingar i kombination med materialbesparingar var två huvudskäl till att en oberoende analys fastställde att Fibo kan minska badrumskostnaderna med upp till 60% jämfört med traditionellt kakel.

Skivor i full höjd klickas ihop med Fibo Aqualock som praktiskt taget ger dig osynliga skarvar.

Mikael Nordh, landschef för Fibo i Sverige, har ett tydligt budskap till Sveriges husbyggare, utvecklare, kommuner, fastighetsägare, generalentreprenörer och kollegor inom modulbyggnadsindustrin.

Besök oss på Nordbygg! Ta en titt på vårt väggskivesystem och se själv hur bra de ser ut och hur snabba och enkla de är att installera.

Mikael Nordh, landschef för Fibo i Sverige

Nordh fortsätter: 2024 ser ut att bli ännu ett utmanande år för byggindustrin. Med högre räntor än vad vi varit vana vid de senaste åren, brist på kvalificerad arbetskraft, störningar i leveranskedjan och mål för nettonollutsläpp innebär att utvecklare/byggherrar/projektstartare behöver utvärdera de material de väljer. Vi kommer att vara på Nordbygg för att visa upp Fibos vattentäta väggsystem som har testats och använts i Norge i över 70 år. Det är ett lågkostnadsalternativ till kakel med lågt koldioxidutsläpp.

Fibo är det hållbara valet – upp till 45% lägre CO2-avtryck än kakel

Både staten och den privata sektorn har ökat fokus på att minska byggrelaterade utsläpp, speciellt inbyggd koldioxid (de CO2-utsläpp som är relaterade till material som används i byggnader). Enligt Mikael Nordh, är omprövningen av traditionella byggmetoder och material avgörande för att lyckas.

Fibo är ett klimatvänligt alternativ till kakel. Kärnan i våra väggpaneler tillverkas av PEFC- eller FSC-certifierat trä, ett förnybart material som lagrar koldioxid. Att färdigställa ett badrum med Fibo använder mycket mindre material än att använda kakel.

2022 visade en oberoende rapport att Fibo, från ett livscykelperspektiv, har ett koldioxidavtryck som är upp till 45% lägre än kakel. Läs mer här. Fibo är också listat i Nordiska Svanens Ecolabel-databas.

Fibo är perfekt för modul konstruktion

Över 200 modulbyggande företag globalt producerar moduler och poddar med Fibo. Mikael Nordh förklarar varför så många modultillverkare väljer Fibo.

Fibo är en lättviktig, låg-karbonlösning som inte spricker under transport. Modulindustrin handlar om skalbarhet och effektivitet. Och Fibo är skalbart. Endast en Fibo-installatör behövs för att färdigställa en badrumsenhet och han eller hon kan avsluta jobbet snabbare än om kakel hade använts

Mikael Nordh, landschef för Fibo i Sverige

Tillverkare av badrumspodder vänder sig nu till Fibos väggsystem för att minska kostnaderna och vinna fler affärer. Fibos väggsystem har nyligen godkänts av SINTEF för användning i norska podtillverkaren Norac Baderomkabiner AS badrumspod riktad mot studentbostäder, Norac Basic Pod. Norac Baderomkabiner AS har nyligen säkrat kontraktet för att leverera 480 poddar för nytt studentboende i Oslo.

Modultillverkare kan läsa mer om Fibo på vår Fibo Modular-webbplats.

Nya designer visas på Nordbygg

Premiär på nya kollektioner för både bad och kök är något av det vi kommer att visa upp under Nordbygg-mässan den 23 till 26 april 2024.

Nyheter för badrummet

Fibo introducerar sitt nya sortiment av badrumspaneler på Nordbygg! Med unika designalternativ i trä, sten, cement och livfulla färger kan du skapa ditt drömbadrum. Oavsett om du söker en klassisk och tidlös stil eller något helt nytt och modernt, har vi ett brett utbud som uppfyller alla önskemål. Fibo erbjuder ett sortiment som kan lyfta ditt badrum till nästa nivå.

Intresserad av att lära dig mer? Ta kontakt!

Jan Ortheden

Titel
District Manager South
Tel:
+46 70 5445680
E-post

Janne Bergström

Titel
District Manager North
Tel:
+46 73 022 04 53
E-post

Mikael Nordh

Titel
Country Manager
Tel:
073-039 56 80
E-post